QLT B Tornooi 2022: D

Verslag:

Voor onze D reeks waren er 12 inschrijvingen (waarvan twee QLT spelers) die verdeeld werden in vier poules van drie.

In poule A won Laurens Dauwe (D0 / Rooigem) overtuigend zijn poule en wist ook Catalin Ciorica (D4 / Zonnebeke) door te stoten tot de volgende ronde. Helaas kon QLT speler Jelle Van der Hoeven (D4) zijn poule niet overleven.

In poule B werd Bram de Zwart (D0 / Houthulst) poulewinnaar en raakte ook Luk Delboo (D6 / Zandvoorde) tot de volgende ronde.

In poule C won Gust Swaenepoel (D0 / Torhout) zijn poule en wist ook QLT speler Maarten D’Hooge (D2) zijn poule te overleven.

In poule D werd het spannend en wonnen alle spelers van de poule één match. Door de onderlinge confrontaties won uiteindelijk Mauro Vandemoortele (D6 / Olsene) zijn poule met een 5-4 setverhouding, werd Guy Coene (D2 / Sleidinge) tweede met een setverhouding van 4-4 en eindigde de reeks voor pechvogel Yoshi Ghyoot (D0 / Torhout) al in de poules met een setverhouding van 4-5.

Na de poules volgden de kwartfinales en daarin toonden een hoop spelers dat het klassement niet alles wilt zeggen. Zo wist Maarten D’Hooge te winnen van hoger geklasseerde Laurens Dauwe, wist Mauro Vandemoortele te winnen tegen Luk Delboo in een duel tussen twee D6’en die in de poules al beide een D2 konden winnen, wist Bram de Zwart als enige D0 doorstoten tot de halve finales door winst tegen Guy Coene en wist Catalin Ciorica te winnen tegen hoger geklasseerde Gust Swaenepoel.

In de halve finales won Mauro Vandemoortele knap van Maarten D’Hooge en wist Catalin Ciorica te winnen tegen Bram de Zwart.

Voor de derde plek won Bram de Zwart tegen Maarten D’Hooge en kwam er zo helaas net geen podiumplaats voor onze QLT speler Maarten D’Hooge. In de finale wist Mauro Vandemoortele te winnen tegen Catalin Ciorica.

Moment van de reeks:

Catalin Ciorica wist als D4 zowel in zijn kwartfinale als in zijn halve finale een D0 te kloppen om zo een finale te krijgen tussen een D4 en D6 terwijl er vier sterke D0 spelers aanwezig waren, waarvan Catalin dus de helft eigenhandig wist uit te schakelen.

Het podium:

podium d

De gefilmde finale:

Finale D reeks: Mauro Vandemoortele (D6) tegen Catalin Ciorica (D4)

De uitgebreide resultaten:

d

 

 

Terug naar overzicht