BV QLT

Vandaag, 28 augustus 2018, werd de BV QLT boven de doopfont gehouden. Het is nu spannend afwachten op ons ondernemingsnummer.

Velen vragen zich af waar de letters QLT voor staan. In de oprichtingsakte of de statuten vind je daar alvast geen verwijzing naar. QLT is niet de afkorting van een langere bedrijfsnaam. Het kiezen van een naam voor een bedrijf is niet eenvoudig, en we hebben er best lang over gedaan. Uiteindelijk zijn we via een idee voor het logo terechtgekomen bij de eerste letter: een tafeltennispallet lijkt een beetje op een Q. Dat logo is momenteel in ontwikkeling; we hopen het binnenkort te kunnen voorstellen.

Eenmaal we de eerste letter hadden, zijn we gaan brainstormen: wat zijn de drie belangrijkste ingrediënten die we in ons bedrijf willen gebruiken?

  1. Quality: we willen een zaal waarin topwedstrijden kunnen gespeeld worden. Dat betekent dat we er niet alleen voor zullen zorgen dat de zaal aan de minimumvereisten voor topcompetitie voldoet, maar ook dat we de ideale zaalatmosfeer willen creëren voor topspelers.
  2. Lowagie: we wilden ergens een verwijzing naar de naam van de oprichter van het bedrijf, Jago Lowagie, in de naam.
  3. Tafeltennis: want daar draait het allemaal om.

Zo kwamen we uit op QLT, en toen we merkten dat de domeinnaam qlt.be nog vrij was, en dat er geen enkel ander bedrijf bestaat in België dat nog actief is onder de naam QLT, was de beslissing vlug gemaakt.

Het zou kunnen dat de uitleg over QLT in de toekomst nog verandert. QLT kan namelijk ook staan voor kortweg QuaLiTyQuality Lowagie Team, Quality Leadership Talent, Quality Leadership Teambuilding, en zo voort. Dat zijn allemaal combinaties die bij de brainstorm naar boven kwamen. De eigenlijke herkomst gaat echter terug naar de drie oorspronkelijke ingrediënten.

Net zoals je weet dat je bij het bestellen van een BLT-burger een hamburger krijgt met Bacon, Lettuce and Tomato, weet je dat je bij een samenwerking met QLT kunt rekenen op de ingrediënten Quality, Lowagie, en Table tennis.