NG Criterium TTC QLT Gent

Op zondag 2 april organiseerde TTC QLT Gent in samenwerking met de VTTL een NG Criterium te QLT Gent. Dit is een initiatief om meerderjarige beginnende spelers kennis te laten maken met de sport in de vorm van een tornooi.

Voor onze eerste editie hadden we 24 inschrijvingen, waarvan er een aantal uiteindelijk helaas hebben moeten afzeggen. Aangezien er niet voldoende inschrijvingen voor reeks 1, 3 en 4 waren, werden alle spelers samengevoegd tot één reeks. Uiteindelijk waren er 20 aanwezige deelnemers, om zo vier mooi gelijk verdeelde poules van vijf spelers te vormen. Rond 10 uur gingen we van start met de poulefase.

Na de poulefase was er een uurtje middagpauze voorzien. Daarna kwam de plaatsingsfase, waarbij iedereen voor een plaats kon spelen. De eerstes van elke poule speelden voor plaats 1 tot 4, de tweedes voor plaats 5 tot 8, en zo verder.

De plaatsingsfase ging van start om 13 uur 30 en na een aantal heel mooie matchen volgde een zeer knappe finale. Daarin stond Luc Kesbeke eerst 2-0 in sets en 9-5 in punten achter tegen Koen De Baets, maar na 6 matchballen van Koen te overleven, won hij uiteindelijk knap met 13-11 in de vijfde set.

Het podium:

podium

De gefilmde matchen:

Halve finale 1: Tristan Alluyn tegen Luc Kesbeke.

Halve finale 2: Koen De Baets tegen Kristof Ozog .

Troostfinale (3de plaats finale): Kristof Ozog tegen Tristan Alluyn.

Finale: Luc Kesbeke tegen Koen De Baets.

De uitgebreide resultaten:

De uitgebreide resultaten kan je hier bekijken.