Seizoenskampioenschap 2024 - 2025

Naast de zomertornooien zullen we vanaf volgend seizoen ook een seizoenskampioenschap organiseren. Dit zal doorgaan in verschillende fases met een eindtornooi en is bedoeld voor alle klassementen, opgedeeld in drie reeksen: beginners (R-/NG), gevorderden (R/R+/E/D) en experten (C/B/A).

Er zijn in de maanden september tot maart zeven fasetornooien. Bij elk tornooi zijn er punten te verdienen. De beste drie resultaten tellen voor het puntenklassement. De halve finalisten van de gevorderden mogen in de namiddag meedoen bij experten, de halve finalisten van beginners mogen in de volgende fase deelnemen aan gevorderden. In de maand april volgt de eindfase, waarin de beste 16 spelers per categorie strijden om de titel van hun reeks. Indien spelers uit de top 16  niet kunnen deelnemen, komen de eerstvolgende in de stand in aanmerking.

Je zal de resultaten kunnen raadplegen op qlt-tabletennis.com.

Deelname aan een reeks kost 7 euro, abonnees van QLT BV en leden TTC QLT Gent betalen 5 euro. Het eindtornooi is gratis voor de geselecteerden. Iedere deelnemer van het eindtornooi wint een prijs. Inschrijven kan via mail of bericht. Inschrijvingen moeten binnen zijn ten laatste om 23:59 uur op de vrijdag voorafgaand aan het tornooi. Laattijdige inschrijvingen worden niet aanvaard.

Er is een maximum van 32 inschrijvingen per reeks.

Uur Reeks Richtdata
10:00
opwarming vanaf 9:30
Beginners
NG + Recreant-*

Zondag


15 september / 6 oktober / 17 november / 15 december / 26 januari / 16 februari / 30 maart


Eindtornooi: 27 april

Gevorderden
E + R* + D + R+*
Top 4 beginners voorgaande fase mag ook deelnemen.
16:00
opwarming vanaf 15:30
Experten
C + B + A
Top 4 gevorderden mag ook deelnemen.

*Om het tornooi eerlijk te laten verlopen, kennen we aan recreanten een klassement toe: R+ is evenwaardig met D6, R komt overeen met E4 en R- wordt gelijkgesteld met NG. Deze klassering wordt gemaakt aan de hand van het niveau van de recreant en de reeds behaalde resultaten.

Belangrijk

Om discussies te vermijden, herhalen we de volgende regels:

  • Spelers moeten bij elk tornooi een half uur voor aanvang aanwezig zijn, zo niet dan worden ze van de tabellen geschrapt. Er kan een uitzondering gemaakt worden als er tijdig gewaarschuwd wordt, maar eenmaal er een reservespeler is opgeroepen, is de schrapping definitief.
  • Een speler mag zich niet op eigen initiatief door een andere speler laten vervangen. Als een speler niet komt opdagen, dan krijgt een reservespeler voorrang.
  • Inschrijvingen moeten binnen zijn ten laatste om 23:59 uur op de vrijdag voorafgaand aan het tornooi. Laattijdige inschrijvingen worden niet aanvaard.
  • Inschrijvingsgeld blijft verschuldigd voor wie inschreef, maar niet komt opdagen. Uitschrijven zonder verschuldigde betaling kan ten laatste om 23:59 van de dag voorafgaand aan het tornooi, mits daar een geldige reden voor is.
  • Wie aan een tornooi begint en tijdens het tornooi forfait geeft, betaalt één euro per niet gespeelde match. In uitzonderlijke gevallen, zoals bij een zware blessure, kan de organisatie beslissen deze boete te laten vallen.
  • We verwachten van de spelers dat ze mee de verantwoordelijkheid nemen voor een vlot verloop van de wedstrijden. Gebeurt dit niet, dan kan er een sanctie volgen.
  • Als organisator hebben we het recht wijzigingen aan te brengen aan de formules van de tornooien, en om tornooien te schrappen bij gebrek aan inschrijvingen of indien verstrengde Coronamaatregelen dit zouden vereisen.
  • Alle Coronamaatregelen die op federaal, (Oost-)Vlaams en Gents niveau worden ingevoerd, dienen te allen tijde gerespecteerd te worden. Iedere speler moet bij inschrijving minimum zijn of haar volledige naam en telefoonnummer opgeven.
  • Door zich in te schrijven verklaart iedere deelnemer het algemeen reglement vooraf gelezen en goedgekeurd te hebben.