QLT B Tornooi 2022: E + D

Verslag:

Voor de E + D reeks waren er 21 inschrijvingen die verdeeld werden in drie poules van drie en drie poules van vier.

In poule A wist Ruben Barremaecker (D6 / Aalst) te winnen en kon ook Gust Swaenepoel (D0 / Torhout) doorstoten tot de volgende ronde.

In poule B won Bram de Zwart (D0 / Houthulst) voor Tim de Cooman (E2 / Rooigem).

In poule C won Mauro Vandemoortele (D6 / Olsene) en werd Bobita Lefief (E2 / Deinze) knap tweede na winst met het kleinste verschil in de belle tegen Johnny Pan (D2 / Brugge).

In poule D wist Jarne Moentjens (D2 / Sleidinge) zijn poule te winnen en raakte ook Gilles Pollart (D6 / Oostende) door tot de volgende ronde.

In poule E werd Sam Depoortere (D2 / Eikenlo) poulewinnaar en haalde ook Jonas Formesyn (E4 / Rooigem) knap de volgende ronde na winst tegen een talentvolle D speler.

In poule F werd Jan Hendrickx (D2 / Turnhout) de winnaar van de poule en kon ook Emma Van De Velde (D4 / Hamme) haar poule overleven.

Na de poules volgden er vier voorrondes waarin Emma Van De Velde, Tim de Cooman, Jonas Formesyn en Gust Swaenepoel knap wisten te winnen. Hierbij versloegen zowel Tim als Jonas als E spelers opnieuw een D speler, na dit ook al te doen in hun poules.

In de kwartfinales won Ruben Barremaecker van Emma Van De Velde, won Jarne Moentjens tegen Tim de Cooman, won Bram de Zwart van Jonas Formesyn en wist Mauro Vandemoortele te winnen van Gust Swaenepoel.

In de halve finales wisten Jarne Moentjens en Bram de Zwart vlot te winnen.

Zo ging de match voor de derde plaats tussen Ruben Barremaecker en Mauro Vandemoortele waarbij Ruben het duel wist te winnen. De finale werd een spannende strijd tussen Jarne Moentjens en Bram de Zwart waarbij Bram uiteindelijk in de belle wist te winnen.

Moment van de reeks:

Speciale vermelding voor de jeugdige Rares Constantin die enorme pech kende in zijn poule en als E4 alle drie zijn wedstrijden in de belle verloor. Zo haalde hij als E4 knap een belle tegen zowel een D2 als D4 speler, maar verloor hij deze helaas allebei en eindigde hij zijn poule met nog een belle nederlaag tegen een E4. Kop op en meer geluk de volgende keer, Rares toonde alleszins al zeker dat hij mee kan doen tegen D spelers en snel zelf zal uitgroeien tot een D klassement of hoger.

Het podium:

podiumed

De gefilmde finale:

Finale E + D reeks: Bram de Zwart (D0) tegen Jarne Moentjens (D2)

De uitgebreide resultaten:

ed

 

 

Terug naar overzicht