QLT B Tornooi 2022: NG + E

Verslag:

Voor de NG + E reeks waren er 11 inschrijvingen, waarvan één speler helaas liet weten er niet te geraken waardoor we er een reeks van 10 spelers van maakten die opgedeeld werden in twee poules van drie en één poule van vier.

In poule A won Sorin Goga (E0 / De Pinte) zijn poule en wist ook Silke Barrezeele (E6 / Ninove) zich te plaatsen voor de volgende ronde.

In poule B kon Jonas Formesyn (E4 / Rooigem) zichzelf de poulewinnaar noemen en kon ook Bobita Lefief (E2 / Deinze) de volgende ronde halen.

In poule C werd Hendrik Van Eeckhout (E2 / De Pinte) poulewinnaar en raakte ook Rares Constantin (E4 / Egmont) door de poule.

Na de poules werden er eerst twee voorrondes gespeeld die gewonnen werden door Bobita Lefief en Rares Constantin om vervolgens de halve finales te vormen waarin Sorin Goga won tegen Bobita Lefief en Jonas Formesyn won tegen Rares Constantin.

In het duel voor de derde plaats won Rares Constantin en in de finale wist Sorin Goga te winnen tegen Jonas Formesyn om zo zichzelf te kronen tot kampioen van de NG + E reeks.

Moment van de reeks:

Deze keer gaat de speciale vermelding naar de jeugdige Jonas Formesyn die toont dat hij snel zal groeien tot een sterke speler, hij haalde knap de tweede plaats als E4 en verloor enkel van een E0 in de finale. Deze speler zal waarschijnlijk niet lang in de E reeksen blijven en al snel uitgroeien tot een D speler of hoger.